tiistai 16. huhtikuuta 2013

Ihmiset saksassa

Olemme olleet täällä nyt viikon ja tutustuneet useisiin eri ihmisiin.

Lapset ovat vilkkaampia ja vapaammin kasvatettuja kun suomessa. Tuntuu, että ajatellaan että "lapset ovat lapsia" - useassakin tilanteessa liikaa. Lapset ovat pääosin kuitenkin hyvin sosiaalisia ja heidät kasvatetaan puhumaan selkästi. Persoonallisuus ja kasvuympäristö tietenkin vaikuttavat.

Nuoret ovat reippaita ja sosiaalisia. Kielitaito on ihan ok suurimmalla osalla. Nuoret pukeutuvat hyvin vaaleisiin ja tasaisiin väreihin. He puhuvat suureen äänneen ja ilmeisesti kiroilevatkin ainakin tutussa porukassa jonkin verran. Meidän ikäisten kielitaito ei ole niin hyvä kun sitä nuorempien. Suurin osa vastaa "i speak little english" ja osaavat sanoa yes and no. Luovuuttahan nuorilla riittää, seinäpiirrustuksista ja elekielestä sen huomaa.

Vanhemmat ihmiset ovat paljon korrektiivisempiä kun nuoremmat. He tykkäävät kun ns. käyttäydytään kauniisti ja pukeudutaan siististi. Osalla on taipumusta ei nyt itsekkyyteen mutta itsetietoisuuteen.

Saksalaiset yleensä hymyilevät paljon ja kiittävät. He ovat kuitenkin täällä Leerissä hyvin.. pienen kylän asukkaita. En osaa selittää, mutta sellaisia perhekeskeisisiä tavallaan. Jos hymyilee saksalaisille - niin kyllä he takaisin hymyilevät. Puhuminen on useille vaikeea, koska kielitaito ei ole kovin hyvä täällä ainakaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti